FAQ

1. Jeg kommer meg ikke på nett?

Svar: Sjekk at du har kontakt med ditt aksesspunkt, trådløst eller kablet. Sitter du trådløst så sjekk også hva som skjer når du kobler deg til med en kabel. Hvis dette ikke hjelper - se Feilsøking

2. Jeg måler ikke forventet hastighet?

Svar: Bruk utstyr som står kablet til ditt aksesspunkt, eller direkte koblet mot kabel fra utedel via PoE. Ingen andre skal være på nettet internt når det måles. Måling foretas på tidspunkt hvor det ikke er veldig høy belastning i nettet forøvrig. Det skal også gjøres flere målinger. Det må påregnes at slike målinger kun er veiledende. Gi oss beskjed om dine resultater hvis de ikke er tilfredsstillende.

3. p2p trafikk (torrent) fungerer dårlig

Svar: P2P-trafikk tar vanligvis mye av kapasiteten - og mange vil uten begrensing på dette området få en dårlig opplevelse av bredbåndet. Vi følger med dette, og prioriterer lovlig trafikk framfor fildeling og lignende. Dette er beskrevet i dine vilkår. I tillegg er 90% av all fildeling ulovlig, og du kan risikere å få påtale hvis du blir tatt for dette.

4. har jeg brannmur?

Svar: Det er innebygget NAT i utedel og ingen når i utgangspunktet ditt utstyr internt. Sett likevel på alt av brannmur på pc og ha virusprogram på og oppdatert til enhver tid

5. kan jeg få fast ipadresse

Svar: Som privatkunde kan du få dette som en tilleggstjeneste. Ta kontakt for tilbud på dette.

6. hvor finner jeg min faktura og når sendes den ut?

Svar: Fakturaer sendes ut forskudsvis pr kvartal. Sendes pr epost hvis annet ikke er avtalt. Det påløper fakturagebyr på sending pr post. Sjekk at du får epost fra vår fakturaavdeling, får du ikke - sjekk i din søppelpost, og legg oss til som kontakt. 

7. HVORFOR FÅR JEG PURRING PÅ FAKTURA OG STENGEVARSEL ENDA JEG IKKE HAR MOTTATT DETTE?

Svar: All korrespondanse foregår via epost og sms. Enten ligger fakturaer i din søppelpost eller det er feil epostadresse/telefonnr. Du er selv ansvarlig for at vi har riktige data slik at vi kan nå deg. Ta kontakt pr epost til oss hvis du er usikker.